top of page

Kalmoesplantsoen - Den Haag

 In het uitbreidingsgebied Wateringseveld in Den Haag heb ik als projectarchitect bij Roeleveld-Sikkes, een groot aantal woningen ontworpen. Door te  spelen met de ontsluiting, de schakeling en de interne organisatie is er een grote variatie in woningtypen en woonkwaliteit bereikt.

 

Aan het Kalmoesplantsoen heb ik twee-onder-een-kapwoningen en drie-onder-een-kapwoningen ontworpen met een kenmerkende horizontale gevelopbouw en een moderne uitstraling.

 

Op de tweede verdieping is er een terugliggende dakopbouw met brise soleil en een dakterras aangebracht dat uitzicht biedt op de centraal gelegen groenstrip.

Laan van Wateringen - Den Haag

In het uitbreidingsgebied Wateringseveld in Den Haag heb ik als projectarchitect een groot aantal woningen ontworpen. Door te  spelen met de ontsluiting, de schakeling en de interne organisatie is er een grote variatie in woningtypen en woonkwaliteit bereikt.

 

De woningen aan de Laan van Wateringen en de Waterbiesweg zijn geschakelde twee-onder-één kapwoningen waarvan de plattegronden bewust niet zijn gespiegeld.

 

Op de begane grond bevindt zich een kleine eenlaagse aanbouw met de entree, een carport en een fietsenberging. De dakrand van deze aanbouw, en de voorgevel van de eerste verdieping lopen schuin ten opzicht van de straat en verspringen zodat er een speelse ritmiek en gevelwand ontstaat die breekt met de eenvormigheid en de rechtlijnigheid van de straat.

 

bottom of page