Zoeken
  • Jaap Visser, architect

... omgevingsvergunning ...!

Bijgewerkt op: sep 1

Na een aantal aanpassingen hebben we de omgevingsvergunning gekregen voor de verbouwing van het woonhuis op het Noordeinde 101 in Landsmeer.


Het oorspronkelijke woonhuis is in 1958 gebouwd en is in technisch en functioneel opzicht verouderd. In grote lijnen wordt de woonkamer uitgebreid met een extra hoge uitbouw en wordt het casco volledig gerenoveerd.


De begane grondvloer wordt vervangen en de gevel van het bestaande woonhuis wordt geïsoleerd en gestukadoord. Ook het dak wordt geïsoleerd en vernieuwd en op het dak is plaats voor 26 zonnepanelen zodat de woning in de toekomst zelf haar energie kan opwekken.


Voor de gevelbekleding van de aanbouw is gekozen voor onbehandeld, thermisch gemodificeerd hout. Deze gevel is ten opzichte van het oorspronkelijke plan teruggelegd zodat het bestaande front in het straatbeeld symmetrisch blijft.


Het terugleggen van de gevel heeft als voordeel dat zowel de aanbouw als de zonnepanelen nu vergunningvrij gerealiseerd en geplaatst mogen worden!



10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven