top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJaap Visser, architect

Wie het kleine niet eert ...!

Een opdrachtgeefster uit Amsterdam heeft me een tijd geleden gevraagd om een luifel te ontwerpen boven haar terras.


Haar terras stak voor het bovenliggende balkon uit en als het regende werd het terras nat en ontstonden er na verloop van tijd lekkages en vochtproblemen. Mijn opdrachtgeefster wilde echter ten alle tijden de lucht kunnen blijven zien en dacht aan een overkapping die alleen werd aangebracht als het regende.


Ik heb in eerste instantie een uitschuifbare overkapping ontworpen die bestond uit een frame met glazen bladen op grote industriële ladedragers die onder het balkon werden bevestigd. Helaas durfde de leverancier van de ladegeleiders dit constructief niet aan en heb ik een nieuw ontwerp gemaakt. Ik heb uiteindelijk een vaste, naar boven hellende, glazen luifel ontworpen en daarbij ragfijne glazen T-profielen toegepast.


Mijn opdrachtgeefster is ontzettend blij met de luifel. Het terras blijft droog en door het ontwerp kan ze altijd de lucht zien!


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page